Geïntegreerd montage (BIPV)

Natutech-2-290x192

Het geïntegreerd zonnepanelen systeem is door Klimaatgarant Solar nieuw ontworpen om een fraaiere integratie van PV systemen tussen de pannen mogelijk te maken. Om esthetisch te voldoen aan de eisen van veel welstandscommissies, zijn alle elementen uitgevoerd in zwart RAL 9005. Indien de All-Black panelen van bijv. CSUN en ET Solar worden toegepast ontstaan een egaal zwart vlak, dat tussen de pannen ligt en het gehele dak opwaardeert.

De verschillende componenten zijn zo op elkaar afgestemd, dat bij correcte montage, een waterdichte oplossing met een dakhelling van 20 –60 graden wordt bereikt.

Het systeem bestaat uit HDPE onderplaten, waarop ankers worden gemonteerd, die verbonden worden aan de profielen, waarop de panelen rusten. De zijafdichting wordt gevormd door verholen goten met geplakte schuimstroken en de onderafdichting door Wakaflex of Ubiflex loodvervangende afdichting.

Download hier onze KGSolar in-dak montage

Indak montage

 


HDPE onderplaten
De HDPE indek plaat is special ontworpen en doet functie als waterkerende laag op het dakbeschot. De HDPE indekplaat heeft een geribbeld profiel wat zorgt voor de afwatering onder de zonnepanelen. De HDPE indek plaat heeft een afmeting van 210×110 cm (LxH) de indek platen worden overlappend over elkaar aangebracht zodat er een compleet waterkerend zonnepanelen veld ontstaat.

Montage anker
De montage ankers zijn gemaakt van aluminium en zijn voorzien van 3 gaten. 2 gaten zijn bedoeld om het anker door de ruggen van de HDPE plaat te fixeren op de onderliggende montage lat.

Montagehoek
De montagehoek zorgt voor de verbinding van de rail op het anker. Door deze montage hoek is de rail zowel horizontaal als verticaal te plaatsen zodat PV panelen portrait of landscape geplaatst kunnen worden.

Profiel voor zonnepanelen
Klimaatgarant Solar fabriceert verschillende lengtes profielen voor de bevestiging van de zonnepanelen. Op deze profielen worden door middel van midden- en eindklemmen de panelen bevestigd.

Eind en middenklemmen
De eind- en midden klemmen worden eenvoudig geklikt op het profiel. Hierna kunnen deze door middel van een M8 bout vastgedraaid worden.

Gootstuk
De zij afdichting wordt gevormd door verholen goten met geplakte schuimstroken. Het gootstuk is uitgevoerd in zwart RAL 9005. Het gootstuk is onderdeel van de waterkerende laag en zorgt voor de verbinding tussen de HDPE indek plaat en de dakpannen.

Loodvervanger
Aan de onderzijde van het PV veld en de HDPE indek plaat wordt als loodvervanger Ubiflex of Wakaflex gemonteerd.
Ubiflex of Wakaflex zorgt aan de onderzijde voor aansluiting van het PV veld naar de dakpan of dakgoot.