Zonnepanelen van Klimaatgarant

Zonne-energiesysteem
Uw woning is voorzien van een zonne-energie systeem. Dit systeem bestaat uit zonnepanelen die op uw dak liggen en een omvormer in uw woning.
Wanneer de zon schijnt wekken de zonnepanelen elektriciteit op. Dit betekent dat als de zon onder is, uw omvormer ook geheel zal uitschakelen.

Omvormer
Elke morgen zal de omvormer opnieuw opstarten. Dit kunt u zien, doordat er voor een korte periode meerdere lampjes even knipperen.
Daarna zal de omvormer een groen lampje geven, als deze goed in bedrijf is. Mocht er onverhoopt een storing optreden, dan ziet u een rood lampje branden en moet u contact opnemen met:

Energie opwekken
De energie die wordt opgewekt, wordt eerst door uw woning verbruikt.
Daardoor hoeft u minder energie in te kopen en zal uw energierekening lager uitvallen.
Energie die wordt opgewekt, maar uw woning niet zelf verbruikt, wordt teruggeleverd aan het net.

Energie terugleveren
Deze teruggeleverde energie wordt geregistreerd door de meter in uw meterkast. Deze terugleverstand zal ook doorgegeven moeten worden aan uw energieleverancier.
Zij zullen uw verbruikte en teruggeleverd energie met elkaar verrekenen (salderen). Geef daarom altijd aan uw energieleveancier door, dat u zonnepanelen heeft.
Daarnaast moet u zich eenmalig aan moeten melden bij uw netbeheerder. Dit kunt u doen via: http://www.energieleveren.nl/

Onderhoud
De zonnepanelen hebben een zelfreinigende laag, die ervoor zorgt dat ze bij regen en sneeuw voor het grootste gedeelte weer worden schoongespoeld.
Echter, voor een optimaal rendement, een veilige werking en de levensduur van de installatie is het aan te raden om periodiek onderhoud te plegen aan uw zonnepanelen.
Vuil kan ervoor zorgen dat het rendement van uw zonnepaneel lager uitvalt.
Om dit te voorkomen raden wij u aan om minimaal 1 maal per 2 jaar jaar uw zonnepanelen te controleren op vuil en deze zo nodig schoon te maken met een zachte bezem of spons.

(NB uw netbeheerder is niet hetzelfde als uw energieleverancier)


Zonnepanelen voor Kroon op Jutphaas

Vink Bouw realiseert in eigen ontwikkeling het project Kroon op Jutphaas te Nieuwegein. Het project bevindt zich in het gebied Rijnhuizen ten oosten van het centrum van Nieuwegein en bestaat uit 26 grondgebonden eengezinswoningen en 30 appartementen.

Alle woningen worden uitgevoerd als Nul-op-de-meter woning met het Klimaatgarant concept met onder andere een warmtepompen van ITHO Daalderop en zo’n 581 zonnepanelen met een totaal vermogen van 156.870 WP

Het project bevindt zich aan de Edisoonbaan en de Plettenburg en vlakbij het Fort Jutphaas, Landhuis Rijnhuizen en de tennis- en hockey vereniging. Het project wordt gerealiseerd op de voormalige locatie van het Ecolab-gebouw en direct aan een waterpartij en sluit aan op de bestaande woningen aan de Plettenbrug.

IMG_0239

 


Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring zonnepanelen

Inmiddels hebben de zonnepanelen van CSUN welke geimporteerd worden door Klimaatgarant Solar een gelijkwaardigheidsverklaring.

Energieprestatie

De databank van Bureau CRG publiceert de gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaringen van producten of systemen die in de bouw- of installatiesector worden toepast. Op verzoek van fabrikanten/leveranciers kunnen er ook kwaliteitsverklaringen worden opgenomen of verwezen worden naar prestatieverklaringen. In de databank zijn o.a. opgenomen verklaringen of verwijzingen van CV-ketels, zonneboilers, kozijnen, glas, isolatiematerialen en warmtepompen. Bureau CRG controleert ook verklaringen over de energieprestatie van maatregelen op gebiedsniveau (EMG) zoals een warmtenet.

Toets van College

Een College van onafhankelijke experts toetst of de claim vermeld op de gelijkwaardigheidsverklaring van de leverancier terecht is. Alleen als dat het geval is, plaatst Bureau CRG de gecontroleerde gelijkwaardigheids- of EMG- verklaringen in de databank.

Voor kwaliteitsverklaringen geldt de controle ook als de geclaimde prestatie niet gebaseerd is op een geharmoniseerde norm. Indien de waarde vermeld op de verklaringen niet bruikbaar is voor de betreffende methode van Energieprestatie moet deze worden omgezet naar een bruikbare waarde voor de betreffende methode, het College controleert hierop.

U kunt via bijgaande link de kwaliteitsverklaring downloaden


Zonnepanelen voor nieuwbouw

Klimaatgarant Solar is dit jaar begonnen met verschillende projecten waarbij zonnepanelen worden toegepast bij nieuwbouw. Inmiddels levert en installeert Klimaatgarant Solar zonnepanelen bij verschillende bouwbedrijven zoals Dura Vermeer, Bam Woning Bouw, Vorm Bouw, Boele & van Eesteren en lokale bouwbedrijven in de randstad.

Klimaatgarant Solar onderscheidt zich door middels van het ontzorgen van de klant, hierbij kijken wij mee met de EPC berekening, het ontwerp in 2D of 3D en wordt er gekeken naar de kosten. Hoe kan ik zonnepanelen toepassen zodat ik mijn EPC haal en dat ook nog eens op een kosten efficiënte manier.

Inmiddels wordt ons KG Solar indak montage systeem veelvuldig gebruikt en werken we met CSUN full black zonnepanelen van 275 WP en 295 WP.

ct9odedwyaasjdf

Zonnepanelen voor Boele & van Eesteren


Wij zijn op zoek naar een uitvoerder

Uitvoerder

csm_talent_gezocht_9c0fbbd1abLocatie
Ridderkerk/Schiedam

Je wordt als Uitvoerder
verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Je let op de kwaliteit van materialen en het uitgevoerde werk, je bent probleemoplossend en stressbestendig. Een uitvoerder moet er alles aan doen om een planning te halen. Wanneer de uitvoerder denkt dat er ergens iets niet goed gaat, dan zal de uitvoerder hier op moet inspelen. De werkzaamheden bestaan uit: projecten inmeten, het werk controleren, het opleveren van projecten, ondersteuning van de projectleiders.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

 • Samenstellen en bewaken van de planning van het project;
 • Zorgdragen voor een efficiënte personeelsbezetting (zo nodig nieuwe mensen aantrekken of personeel overplaatsen);
 • Bespreken van de voortgang en eventuele wijzigingen met onder anderen projectleiders en werkvoorbereiders;
 • Uitvoeren van kwaliteitscontroles op (onderdelen van) het werk en materialen;
 • Bewaken van de naleving van veiligheidsvoorschriften (onder andere door veiligheidsinspecties);
 • Toezien op de levering van producten;
 • Verzorgen en bijhouden van het V&G-plan (Veiligheids- en Gezondheidsplan en het projectkwaliteitsplan;
 • In kaart brengen van het zogeheten meer- en minderwerk (afwijkingen van de planning);
 • Deelnemen aan en eventueel leiden van bouw- en (onder)aannemersvergaderingen.

Je hebt als Uitvoerder

 • Minimaal een afgeronde technische MBO+/HBO opleiding;
 • Ervaring in de bouwsector, bij voorkeur in projectmatige woningbouw;
 • De competenties om snel te leren en verantwoordelijkheid te nemen;
 • Een pro actieve doe-mentaliteit en het spreekt bijna voor zich, maar je kunt zelfstandig en nauwkeurig werken;

Je krijgt bij Klimaatgarant Solar…

 • De kans om te werken aan duurzame energieprojecten door heel Nederland;
 • Een leuke werkplek binnen een klein team met grote verantwoordelijkheid;
 • Mogelijkheden tot het volgen van relevante opleidingen;
 • Goede interne opleiding;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Klimaatgarant Solar bedrijfsprofiel
Klimaatgarant Solar is een snel groeiende importeur en system integrator op het gebied van zonne-energie. Wij leveren zonne-energie systemen aan installateurs, aannemers en projectontwikkelaars. Wij bieden een totaal oplossing waarbij we adviseren, engineeren, installeren en exploiteren.

Wegens uitbreiding zijn wij op zoek naar een enthousiaste, proactieve en organisatorisch sterke

Uitvoerder, 

Heb jij interesse in deze uitdagende functie? Stuur dan je motivatie en je CV naar Klimaatgarant Solar t.a.v. de heer B. Wansink, bwansink@klimaatgarantsolar.nl

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Fusie met ITHO Daalderop

 Zoals bekend heeft Klimaatgarant sinds de oprichting in 2012 een sterke positie opgebouwd in  de nieuwbouwmarkt van woningen, waarbij de focus ligt op energieneutraliteit en energieprestaties.

Klimaatgarant volgt deze trends op de voet en de prestatiegaranties vormen de basis voor al haar innovaties. Daarin wordt al geruime tijd samengewerkt met Itho-Daalderop. Deze samenwerking is steeds intensiever geworden om producten en diensten aan te laten sluiten op de veranderende marktvraag. De overtuiging is dat bovengenoemde trends het beste ingevuld kunnen worden door de combinatie van de bedrijven Klimaatgarant, Klimaatgarant Solar en Itho-Daalderop.

Het management van de bedrijven heeft dan ook besloten tot de vorming van een nieuwe groep, financieel ondersteund door investeringsmaatschappij GIMV. In deze groep opereren de bedrijven als afzonderlijke entiteiten.

Klimaatgarant Solar zal zich verder richten op de zonnepanelen oplossingen voor de nieuwbouwmarkt en bestaande bouw. Zekerheid over de leveringen en garanties zijn essentieel. Klimaatgarant Solar kan zich door de nieuwe samenwerking  verder ontwikkelen en het producten pakket uitbreiden. Klimaatgarant Solar wordt als dochterbedrijf van Klimaatgarant onderdeel van de nieuwe groep.

Het management van Klimaatgarant en Klimaatgarant Solar blijven in de vertrouwde handen, waarbij  Wim van den Bogerd leiding gaat geven aan de nieuwe groep.


RijswijkBuiten bereikt 1 megawatt zonne-energie!

Terwijl tijdens de klimaattop in Parijs afspraken worden gemaakt over doelstellingen ten aanzien van duurzame energie heeft de gemeente Rijswijk reeds in 2010 besloten een energieneutrale wijk van 3500 woningen te ontwikkelen. RijswijkBuiten wordt aangelegd zonder een aardgas infrastructuur en met woningen die voldoen aan de eis van na 2020, te weten een EPC (EnergiePrestatieCoëfficiënt) van 0,0!. Inmiddels zijn de eerste 300 woningen gerealiseerd en wordt dit aantal in de periode van nu tot 2023 nog aangevuld met ruim 3000 woningen.

De meetresultaten laten zien dat we onder fraaie architectuur energie producerende woningen hebben kunnen realiseren. Vast onderdeel van de maatregelen zijn onder andere warmtepompen, die warmte uit de bodem halen en zonnepanelen op de woningen die duurzame elektriciteit produceren. Bijzonder hierbij te vermelden is dat voor de bewoners een energiecontract is ontwikkeld, waarbij de bewoners een vaste prijs betalen voor de energie om de woning te verwarmen, koelen, ventileren en voor warm water. Klimaatgarant, betrokken partner in deze ontwikkeling, garandeert dat deze prijs voor 25 jaar vaststaat en alleen met CPI wordt geïndexeerd. Onderhoud, service en garantie op de installaties is tevens voor een periode van 25 jaar inbegrepen! Voor de bewoners is hiermee een concrete garantie van energieprestatie vastgelegd.

Met de oplevering van de meeste recente woningen in RijswijkBuiten is 1.000.000 Watt aan zonne- energie vermogen bereikt wat uitgevoerd is door Klimaatgarant Solar. Een prachtig mijlpaal! Hiermee is RijswijkBuiten nu al één van de wijken in Nederland met de meeste zonnepanelen en zal veruit de grootste worden als ook de resterende 3000 woningen van zonnepanelen voorzien worden. Uiteraard is dit iets waar de gemeente Rijswijk trots op is en graag een moment bij stil wil blijven staan.

IMG_6334