Gecontroleerde Kwaliteitsverklaring zonnepanelen

Inmiddels hebben de zonnepanelen van CSUN welke geimporteerd worden door Klimaatgarant Solar een gelijkwaardigheidsverklaring.

Energieprestatie

De databank van Bureau CRG publiceert de gecontroleerde gelijkwaardigheidsverklaringen van producten of systemen die in de bouw- of installatiesector worden toepast. Op verzoek van fabrikanten/leveranciers kunnen er ook kwaliteitsverklaringen worden opgenomen of verwezen worden naar prestatieverklaringen. In de databank zijn o.a. opgenomen verklaringen of verwijzingen van CV-ketels, zonneboilers, kozijnen, glas, isolatiematerialen en warmtepompen. Bureau CRG controleert ook verklaringen over de energieprestatie van maatregelen op gebiedsniveau (EMG) zoals een warmtenet.

Toets van College

Een College van onafhankelijke experts toetst of de claim vermeld op de gelijkwaardigheidsverklaring van de leverancier terecht is. Alleen als dat het geval is, plaatst Bureau CRG de gecontroleerde gelijkwaardigheids- of EMG- verklaringen in de databank.

Voor kwaliteitsverklaringen geldt de controle ook als de geclaimde prestatie niet gebaseerd is op een geharmoniseerde norm. Indien de waarde vermeld op de verklaringen niet bruikbaar is voor de betreffende methode van Energieprestatie moet deze worden omgezet naar een bruikbare waarde voor de betreffende methode, het College controleert hierop.

U kunt via bijgaande link de kwaliteitsverklaring downloaden

Reacties zijn gesloten.