Dak geïntegreerde zonnepanelen

Inmiddels heeft Klimaatgarant Solar zich geprofileerd als fabrikant op het gebied van dak geïntegreerde zonnepanelen (BIPV). Klimaatgarant Solar heeft inmiddels meer als 200 woningen uitgevoerd met het dak geïntegreerde PV montage systeem voor zonnepanelen .

Deze week is er gestart aan met een project waar in totaal 22 woningen worden voorzien van het dak geïntegreerde PV montage systeem.

 

Het dak geïntegreerde PV montage systeem is door Klimaatgarant Solar nieuw ontworpen om een fraaiere integratie van PV systemen tussen de pannen mogelijk te maken. Om esthetisch te voldoen aan de eisen van veel welstandscommissies, zijn alle elementen uitgevoerd in zwart RAL 9005. Indien de All-Black panelen van bijv. CSUN en ET Solar worden toegepast ontstaan een egaal zwart vlak, dat tussen de pannen ligt en het gehele dak opwaardeert.

De verschillende componenten zijn zo op elkaar afgestemd, dat bij correcte montage, een waterdichte oplossing met een dakhelling van 20 –60 graden wordt bereikt.

Het systeem bestaat uit HDPE onderplaten, waarop ankers worden gemonteerd, die verbonden worden aan de profielen, waarop de zonnepanelen rusten. De zijafdichting wordt gevormd door verholen goten met geplakte schuimstroken en de onderafdichting door Wakaflex of Ubbiflex.

 

Reacties zijn gesloten.