Ruim 1100 zonnepanelen geïntegreerd in dak

De start is gemaakt om wederom vijfentwintig woningen te voorzien van het indak montage systeem van Klimaatgarant Solar. Inmiddels heeft Klimaatgarant Solar ruim 92 woningen voorzien van het indak montage systeem in de nieuwbouwwijk Rijswijk Buiten, waarbij in totaal 276.000 WP is geïnstalleerd. De nieuwbouw wijk Rijswijk Buiten is straks de duurzaamste woonwijk van Nederland die momenteel onder andere wordt gebouwd onder  door Dura Vermeer.

Integratie van zonnepanelen (BIPV)

Het in-dak systeem is door Klimaatgarant Solar ontworpen om een fraaiere integratie van PV systemen tussen de pannen mogelijk te maken. Om esthetisch te voldoen aan de eisen van veel welstandscommissies, zijn alle elementen uitgevoerd in zwart RAL 9005. Indien de All-Black panelen van bijv. CSUN en ET Solar worden toegepast ontstaan een egaal zwart vlak, dat tussen de pannen ligt en het gehele dak opwaardeert. Inmiddels is het zelf mogelijk om het gehele dakvlak te voorzien van zonnepanelen waarbij geen dakpannen meer hoeven worden  toegepast.

Esthetische oplossing

Het systeem bestaat uit HDPE onder platen, waarop ankers worden gemonteerd, de ankers  worden verbonden aan de profielen, waarop de panelen rusten. De zij afdichting wordt gevormd door verholen goten met geplakte schuimstroken en de onderzijde wordt afgedicht met een loodvervanger.

cropped-img_9852.jpg

Reacties zijn gesloten.